Τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τη φονική κακοκαιρία στην Εύβοια εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχώριο μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο κ. Βαρθολομαίος σε δήλωσή του ανέφερε πως παρακολουθεί συγκλονισμένος “τις δραματικές συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Εύβοια” και ενώνει τις προσευχές του για την ανάπαυση όσων έχασαν τη ζωή τους και την ενδυνάμωση των πληγέντων.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις δραματικές συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Εύβοια, και κυρίως περιοχές των δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, από την οποία έχασαν την ζωή τους πέντε συνάνθρωποί μας και αγνοείται ένας. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες των αδελφών Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και όλων όσοι συμπάσχουν. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς τους και όλους τους πληγέντες. Ευχόμαστε ο Κύριός μας να ενισχύσει τις αρμόδιες Κρατικές και τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και να στηρίξουν και να ανακουφίσουν όλους όσοι υποφέρουν».

Ετικέτες: