Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:38

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΤΩΝ ΠΡΟΑΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

Βαρθολομαίος: “Δεμένοι στα πάτρια και ιερά του Γένους μας αντέχουμε και συνεχίζουμε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην θεία λειτουργία των Προαγιασμένων Τιμίων Δώρων χοροστάτησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης στο Σχοινούδι της Ίμβρου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Κύριλλος και Ίμβρου κ. Κύριλλος, καθώς και πλήθος πιστών από την Ίμβρο και το εξωτερικό. Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχοινουδίου, ο Παναγιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό του και εξ αφορμής ενός ποιήματος που διάβασε νεαρή μαθήτρια ανέφερε ότι το ορεινό αυτό χωριό ήταν τρανό, μεγάλο και υπερήφανο, με πολύ εργατικούς κατοίκους αλλά και το πιο άτυχο από τα χωριά της Ίμβρου.

“Την δεκαετία του 1960, που άρχισαν τα πέτρινα χρόνια της Ίμβρου, το Σχοινούδι υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές και τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες και άδειασε. Από τις 3000 κατοίκους που είχε έμειναν ελάχιστοι. Ήρθαν οι έποικοι και άλλαξαν οι ρυθμοί της ζωής μας. Αλλά εμείς αντέχουμε με την χάρη του Θεού. Δεμένοι στα πάτρια, τα όσια και τα ιερά του Γένους μας αντέχουμε και συνεχίζουμε. Δοξάζουμε τον Θεό που μας αξιώνει εφέτος, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα. Ευχαριστώ τον άγιο Ίμβρου που έβαλε στο πρόγραμμα αυτών των ημερών δύο χοροστασίες μου στο Σχοινούδι, σήμερα και την Μ. Παρασκευή το πρωί στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως.”

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου κατά την τέλεση του Μυστηρίου του Ευχελαίου, προεξάρχοντος του Μεγάλου Εκκλησιάρχη κ. Αετίου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ