Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:44

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, εθνικότητα ή θρησκεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια αξία κι έτσι σεβασμός και ίση αντιμετώπιση πρέπει να αποδίδεται προς όλους τους ανθρώπους” επισημαίνει σε μήνυμά του για το διαθρησκειακό φόρουμ των G20 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

“Το κεντρικό σημείο της Ορθόδοξης θεολογίας είναι η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που αντανακλάται στη φύση μας ως όντα που δημιουργήθηκαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν Θεού” τονίζει ο κ. Βαρθολομαίος για να συνεχίσει ξεκαθαρίζοντας πως “η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, εθνικότητα ή θρησκεία”.

Ο κ. Βαρθολομαίος κάνει αναφορά και στο κίνημα “Black Lives Matter” στην Αμερική δηλώνοντας πως “στεκόμαστε δίπλα στους μαύρους και τους έγχρωμους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να επιβεβαιώσουμε την θεόσδοτη άπειρη αξία που έχει κάθε άνθρωπος και η οποία δεν μπορεί να απομειωθεί σε αγοραία αξία” ζητώντας από όσους χαράσσουν πολιτική “μηδενική ανοχή στην αδικία και σε κάθε μορφής πρακτική διακρίσεων” .

Σχετικά με το ζήτημα της διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε τους συμμετέχοντες στο φόρουμ να στηρίξουν το σχέδιο δράσης του ΟΗΕ για την διασφάλιση των θρησκευτικών μνημείων. “Οι ιεροί τόποι συνδέονται άμεσα με την θρησκευτική μας ταυτότητα” σημειώνει χαρακτηριστικά οκ. Βαρθολομαίος, “δυστυχώς όμως έχουμε βιώσει το γεγονός πως τέτοιου είδους πολύτιμοι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε όπλα ή στόχους για τη διάδοση της εθνοτικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ