Άγιον Όρος Ελλάδα

Ύποπτες διασυνδέσεις Ρώσων διπλωματών με μητροπολίτες και Άγιον Όρος

Σε κινήσεις για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας προβαίνει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, η Αθήνα έχει ήδη δώσει εντολή να απελαθούν άμεσα δύο Ρώσοι διπλωμάτες και να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα για ακόμη δύο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ζητήματα που ενόχλησαν το Υπουργείο Εξωτερικών και οδήγησαν στην απόφαση για απέλαση των Ρώσων διπλωματών είναι η παροχή υλικών και χρηματικών κινήτρων σε μητροπολίτες και δήμους με σκοπό να τους επηρεάσουν καθώς και η προσπάθεια να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος, με όποιες ενδεχόμενες συνέπειες για την απρόσκοπτη άσκηση κυριαρχίας επί της ελληνικής επικράτειας από το ελληνικό κράτος.

Στις στοχευμένες αυτές προσπάθειες για την επέκταση της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα εντάσσεται και η δραστηριότητα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή της Αθήνας αποτελεί απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της Ελλάδας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, και ηχηρό μήνυμα στην Μόσχα.

Πηγή φωτογραφίας: www.aftodioikisi.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεργασία Μπόλαρη- Μητροπόλεων για την καταπολέμηση του trafficking

Σοφία Καρεκλά

Μητροπολίτης και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απαντούν στις επικρίσεις

Ανδρέας Λουδάρος

Βεροίας: «Όταν η αλήθεια ενοχλεί και δέν υπάρχουν επιχειρήματα, τότε επιστρατεύεται η συκοφαντία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ράσα, ρούβλια και διπλωματία

Ανδρέας Λουδάρος

Λήξη εργασιών διεθνούς διάσκεψης

ΒΙΝΤΕΟ | Λήξη εργασιών διεθνούς διάσκεψης

Ανδρέας Λουδάρος