Δε, 22/07/24 | 21:04

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρισάγιο για τους ναυαγούς της Πύλου από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην προβλήτα του λιμανιού της Καλαμάτας στο σημείο που από την περασμένη Τετάρτη έχουν στραφεί τα βλέμματα και η σκέψη όλων τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Παρόντες εκ του πολιτικού κόσμου, η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, πλήθος μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εθελοντές και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας κ. Νικόλαος Κωνσταντέλλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Δημ. Ροΐδης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Μετά το πέρας του τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος και οι εκπρόσωποι των αρχών έριξαν συμβολικά ροδοπέταλα στη θάλασσα ευχόμενοι να είναι το τελευταίο τραγικό συμβάν στη Μεσόγειο.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την ίδια στιγμή κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού και τ. Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής την Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση εκτός του κ. Σαμαρά συμμετείχαν η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, η Ευρωβουλευτής κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Μεσσηνίας κ. Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και άλλους πολιτευτές και στελέχη του κόμματος.

Τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας αλλά εξέφρασαν και την θλίψη τους για το τραγικό ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ