Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 9:43

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ

Τρισάγιο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Πούλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονος Πούλου τέλεσε στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων εντός του πατριαρχικού μεγάρου Αλεξανδρείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος αναφέρθηκε στον διαπρύσιο κήρυκα της έμπρακτης αγάπης με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά από τα έτη της ιερατικής διακονίας του στο Σπήλι Ρεθύμνου όπου τον είχε γνωρίσει μαζί με τον αοίδιμο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Κλεόπα.

Υπογράμμισε δε ότι αγάπησε την ιεραποστολική διακονία προς τον «καθήμενον εν σκότει και εν σκιά θανάτου» εμπερίστατο συνάνθρωπο όπου γης, για αυτό επί σειρά πολλών ετών κατέστη η φωτισμένη ψυχή, η έμπνευση και η σιωπηλή κίνηση μίας συντονισμένης θυσιαστικής προσφοράς αγαθών προς την ορθόδοξη ιεραποστολή ανά τον κόσμο κυρίως δε προς την Αφρική.

Σκιαγράφησε μάλιστα την προσωπικότητα του μακαριστού λευΐτη τονίζοντας ότι «ήταν αγνός, ατόφιος, ειλικρινής και ανεπιτήδευτος. Αγαπούσε και τιμούσε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας χωρίς να επιδιώκει εκκλησιαστικά αξιώματα και τιμές. Για το ήθος και την αγλαόκαρπη προσφορά του ο Πατριαρχικός Θρόνος των Αλεξανδρέων επί των ημερών της Πατριαρχίας μας του απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου για την πολύτιμη ιεραποστολική προσφορά του στα ιεραποστολικά κλιμάκια της αφρικανικής γης ως ελάχιστον αντίδωρον ευγνωμοσύνης, σεβασμού και τιμής. Ο Δικαιοκρίτης Κύριος να αναπαύει την ευγενική ψυχή του μετά αγίων και δικαίων».

Να σημειωθεί ότι ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Πούλος εκοιμήθη χθες σε ηλικία 78 ετών και η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί το Σάββατο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Αργυρό Ευβοίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ