Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:36

Τρισάγιο για τα θύματα του κορονοϊού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων από την πανδημία τέλεσε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η περίοδος της πανδημίας υπήρξε σκληρή για την κοινωνία μας. Θρηνούμε ήδη πολλούς νεκρούς. Ο θλιβερός αυτός απολογισμός γίνεται ακόμα πιο βαρύς, στη σκέψη ότι τα θύματα της πανδημίας έφυγαν από τη ζωή χωρίς ένα παρηγορητικό χάδι από τους δικούς τους, χωρίς την ανακούφιση του ύστατου αποχαιρετισμού.
Με την σημερινή επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Μακαριώτατος στον Ιερό Ναό του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, βρισκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, τους τείνουμε το χέρι. Συναισθανόμαστε τον πόνο τους και τον μοιραζόμαστε μαζί τους, με την ευχή η αγάπη αυτών των ημερών να απαλύνει την οδύνη της απώλειας και να τους δώσει δύναμη και κουράγιο”.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα μας περισσότεροι από 10.300 θάνατοι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μυλωνάς / Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ