Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:35

ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Τρισάγιο στον μακαριστό μητροπολίτη Γόρτυνος τέλεσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην Μεγαλόπολη μετέβη την Δευτέρα ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου μητροπολίτη Γόρτυνος κυρού Ιερεμία με ευκαιρία την παρελθούσα μνήμη του προφήτη Ιερεμία, του οποίου το όνομα έφερε ο μακαριστός.

Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών το τρισάγιο τελέστηκε τελικά στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. “Η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία της Αναστάσεως καθώς με την ενανθρώπηση του Χριστού, την σταυρική θυσία και την ταφή του νικήθηκε ο θάνατος”, τόνισε ο κ. Διονύσιος.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα, στο ήθος και στο έργο του κυρού Ιερεμία εξήρε τα πολλά τάλαντά του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη με την οποία περιέβαλε ο μακαριστός τον ίδιο.

Ολοκληρώνοντας, ζήτησε από τον πρωτοσύγκελο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του στον τοποτηρητή μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την άδεια να τελέσει το τρισάγιο και ευχήθηκε προς όλους να τους ακολουθεί πάντοτε η ευχή του αειμνήστου μητροπολίτη και πνευματικού τους πατέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ