Δε, 15/07/24 | 21:59

Τρίκκης: Tο ένα και μοναδικό εμβόλιο ονομάζεται Χριστός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τιμάται και φέτος στα Τρίκαλα μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, αγίου Βησσαρίωνα.

Σήμερα το πρωί στον ιερό προσκυνηματικό ναό του πολιούχου της πόλης τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ενώπιον της τιμίας κάρας του αγίου Βησσαρίωνα η οποία και βρίσκεται στον ομώνυμο ναό από το απόγευμα της Πέμπτης, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της από τον επίσκοπο Στρατονικείας κ. Στέφανο, τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, τον κλήρο και τον λαό της περιοχής.

“Tο ένα και μοναδικό εμβόλιο ονομάζεται Χριστός”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την σημερινή προσλαλιά του o κ. Χρυσόστομος από το ιερό βήμα του αγίου Βησσαρίωνος και πρόσθεσε πως “όλα τα άλλα είναι δεύτερα. Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο με το οποίο θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε για να μπορέσουμε να σωθούμε. Τι να το κάνεις να είσαι καλά στην υγεία σου όταν πνευματικά είσαι πεθαμένος και στην ψυχή σου άρρωστος”, διερωτήθηκε παράλληλα ο Σεβασμιώτατος.

Παίρνοντας αφορμή από τη ζωή του τιμώμενου αγίου, ο μητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως αγωνίστηκε για να κρατήσει την ψυχή του καθαρή, αγνή, αγία και ευλογημένη. “Αυτήν πήρε μαζί του εμβολιασμένη με το εμβόλιο που λέγεται Χριστός και με το εμβόλιο που ονομάζεται αγάπη, υπομονή και άσκηση”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “ήταν αυτός που μέσα από τα θαύματά του εμβολίαζε και θεράπευε τους ανθρώπους από τις αρρώστιες και τις πανδημίες που υπήρχαν τότε αφού δεν υπήρχαν εμβόλια, γιατροί και φάρμακα πολλά”.

Ο κ. Χρυσόστομος αφού δόξασε τον Θεό που φέτος κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η πανήγυρη του πολιούχου έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έκλεισε με την ευχή “ο άγιος Βησσαρίωνας, που ευλόγησε και αγίασε αυτήν την πόλη, να μας εμβολιάσει και όλους εμάς με την χάρη του και την ευλογία του ώστε να μην πάθουμε τίποτα πνευματικά”.

Να σημειωθεί ότι οι εορταστικές ακολουθίες για τον πολιούχο των Τρικάλων θα κορυφωθούν το βράδυ της Τετάρτης με την τελευταία αγρυπνία που θα τελέσει ο οικείος μητροπολίτης και την αναχώρηση στην συνέχεια της τιμίας κάρας για την ιερά μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ