Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 18:55

Τρίκκης: Η Σταυρική θυσία γίνεται για τους χριστιανούς υπόδειγμα ζωής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Χοροστατούντος του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε σήμερα το πρωί η ακολουθία της αποκαθήλωσης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα.

Μετά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της αποκαθήλωσης, όπου ο κ. Χρυσόστομος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης κατέβασε από τον Σταυρό το Σώμα του Χριστού και αφού το τύλιξε με ένα λευκό σεντόνι το μετέφερε εντός του ιερού βήματος.

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Τρίκκης αφού εναπέθεσε το Σώμα του Κυρίου στον στολισμένο Επιτάφιο, μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς, έψαλλαν με κατάνυξη και ευλάβεια τα τροπάρια της ημέρας, ενώ ο κ. Χρυσόστομος έρανε παράλληλα το ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου.

«Η Σταυρική θυσία γίνεται για τους χριστιανούς υπόδειγμα ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα που έστειλε από τα Τρίκαλα ο κ. Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως «για τον λόγο αυτό η ταπείνωση ως αρετή αποτελεί την σπονδυλική στήλη της χριστιανικής πνευματικής ζωής. Οι χριστιανοί μιμούμαστε την άκρα ταπείνωση του Χριστού και αγωνιζόμαστε ταπεινά ώστε να μας χαριστεί η ζωή της Ανάστασης».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Τρίκκης συμπλήρωσε πως σήμερα οι χριστιανοί είμαστε σε μια κατάσταση χαρμολύπης. «Η λύπη μας αυτή γεννάται από το γεγονός ότι είμαστε όλοι αμαρτωλοί και ανάξιοι της μεγάλης δωρεάς που απορρέει από τον Σταυρωμένο Κύριο, καθώς και από την λύπη που προστίθεται, λόγω της αποχής μας από την λατρευτική ζωή της εκκλησίας. Η χαρά όμως εκπηγάζει από την μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται από τον Σταυρό του Χριστού, όπως τον βιώνει ο καθένας στις καθημερινές του δοκιμασίες να συναναστηθούμε μαζί του».

Ο κ. Χρυσόστομος έκλεισε με την προτροπή «ας προσκυνήσουμε με σιωπή τον Σταυρωμένο Κύριο και με την αρμόζουσα ταπείνωση που επιβάλλει η περίσταση προσμένοντας την λύτρωση μέσα από την Ανάσταση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ