Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 4:17

ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Τρίκκης σε νέο πρεσβύτερο: “Οι πνευματικοί πατέρες δεν χρειάζονται οπαδούς μέσα στην εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος αρχιδιακόνου της ιεράς μητρόπολης Τρίκκης π. Ιακώβου Αστίθα τέλεσε την Κυριακή του Θωμά ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, όπου ο κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από πλειάδας κληρικών και τους διακόνους της μητρόπολης.

«Από σήμερα γίνεσαι πρεσβύτερος των μυστηρίων του Θεού και καλείσαι να διακονήσεις την εκκλησία του Χριστού με ιερό ενθουσιασμό, υπακοή, ταπείνωση, αυταπάρνηση και με μεγάλο ζήλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Τρίκκης απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο και πρόσθεσε πως ποτέ μην αποκτήσεις εξοικείωση με την αγία τράπεζα και μην αφήσεις το κοσμικό πνεύμα να παρασύρει στο διάβα του, «ό,τι ιερό και άγιο εμφωλεύει μέσα στην καρδιά σου».

Θέλοντας ωστόσο να υπενθυμίσει την ύψιστη αξία της ιεροσύνης, ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε πως στη σημερινή εποχή μας, «καλείσαι να γίνεις ένας κληρικός που θα είσαι φάρος πνευματικός όπου θα μεταδίδεις το φως του Χριστού στις ζωές των ανθρώπων», ζητώντας ταυτόχρονα από το νέο κληρικό, «να αγαπήσεις την παράδοση της εκκλησίας και να γίνεις ένας παραδοσιακός και χαμογελαστός παπάς».

Όπως τόνισε μάλιστα οι πνευματικοί πατέρες δεν χρειαζόμαστε οπαδούς αλλά φίλαθλους μέσα στην εκκλησία. «Χρειαζόμαστε ανθρώπους χριστιανούς χωρίς προσωπολατρίες και χωρίς να έρχονται μέσα στην εκκλησία για τα δικά μας πρόσωπα και επειδή μας έχουν κάνει αγίους. Στην εκκλησία ερχόμαστε για αυτόν που θα σώσει τον κόσμο και είναι ο σωτήρας και λυτρωτής του κόσμου. Αυτόν να έχεις δίπλα σου και κοντά σου με ταπεινό φρόνημα», κατέληξε με νόημα ο ιεράρχης.

Από τη μεριά του ο π. Ιάκωβος, αφού αναφέρθηκε στον πόθο που είχε από τα παιδικά του χρόνια να ενδυθεί το τίμιο ράσο στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην πνευματική του πορεία και ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Τρίκκης για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπό του.

Ακολούθως ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Οικονόμο τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο δεχόμενος παράλληλα τις ευχές όλων των πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν από κοντά το χαρμόσυνο γεγονός και να αναφωνήσουν το «Άξιος».

Πριν το τέλος της ακολουθίας, ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε αρχιδιάκονο της μητροπόλεως τον π. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ευχόμενος ωστόσο και στους δύο καλή και ευλογημένη διακονία στα νέα τους καθήκοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ