Δε, 15/07/24 | 20:29

ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ MASTERCHEF ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκκης σε νέο πρεσβύτερο: “Η χριστιανική ιεραποστολή μεταφέρει το οξυγόνο της ζωής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης έλαβε σήμερα το πρωί από τα χέρια του Μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσοστόμου ο πρώην παίκτης του MasterChef Στάθης Αυγουστάκης.

Ο Κρητικός chef είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από τη συμμετοχή του στο MasterChef 4, αλλά και από το ότι παρείχε τις υπηρεσίες του στην εξωτερική ιεραποστολή, μαγειρεύοντας καθημερινά για περισσότερα από 600 παιδιά της Αφρικής.

«Αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή και ευλογημένη άσκηση στη ζωή σου και εγώ θα νιώθω υπερήφανος όταν θα αισθάνομαι ότι θα γίνεις στήριγμα των πονεμένων και πεινασμένων παιδιών της Αφρικανικής γης, στην οποία κάθε έτος μπορείς να εκπληρώνεις την επιθυμία σου και να βρίσκεσαι στην Αφρική, συνεχίζοντας το ιεραποστολικό σου έργο, αφού η χριστιανική ιεραποστολή μεταφέρει το οξυγόνο της ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος προς τον νέο πρεσβύτερο π. Ευμένιο Αυγουστάκη.

Όπως τόνισε μάλιστα, «πλέον απόκειται σε εσένα να αποδείξεις ότι εμφορείσαι από ειλικρινές πνεύμα αγάπης, θυσίας και πίστης προς την διακονία σου. Εφόδια με τα οποία θα προσεύχεσαι», υπογράμμισε.

Μετά την χειροτονία ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τον π. Ευμένιο σε αρχιμανδρίτη και του ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει υπεύθυνος και του συσσιτίου της μητροπόλεως, μέσα από το οποίο καθημερινά σιτίζονται δεκάδες συνάνθρωποί μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ