ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την εις διάκονον χειροτονία του μέχρι πρότινος μοναχού Βαρνάβα Παναγιωτόπουλου τέλεσε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα, ο επιχώριος μητροπολίτης, Χρυσόστομος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό ναό Παναγίας Επισκέψεως, όπου κατά την σημερινή ημέρα Κυριακή των Μυροφόρων, είθισται να εορτάζεται πανηγυρικά και η Σύναξη της ιεράς εικόνας Παναγίας «Επισκέψεως», η οποία και φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον ναό.

“Σήμερα οδηγούμε τα βήματά σου στο ιερό θυσιαστήριο για να εξυπηρετήσεις την μεγάλη αυτή διακονία δηλαδή την υπουργεία των μυστηρίων του Θεού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Τρίκκης θέλοντας έτσι να υπενθυμίσει στον νέο διάκονο την ύψιστη αξία της ιεροσύνης και πρόσθεσε πως “από σήμερα καλείσαι με τη χάρη αυτής της ιεροσύνης να μεταμορφώσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά όλους τους άλλους που θα προσέρχονται κοντά σου”.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος, συμπλήρωσε πως “σε εσένα θαύμασα την υπομονή και το κουράγιο σου αφού για δύο ολόκληρα χρόνια έμεινες μόνος σου σαν τον Ιησού Χριστό σε ένα μοναστήρι στην ερημιά. Αυτό μαρτυρεί την αποφασιστικότητα του σημερινού βήματός σου ώστε να έρθεις και να λάβεις τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τη δωρεά της ιεροσύνης”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Από τη μεριά του ο π. Βαρνάβας αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πνευματική του πορεία και ιδιαιτέρως τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αναφέρθηκε στον πόθο που είχε από μικρό παιδί να ενδυθεί το τίμιο ράσο και να μονάσει.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος αφού ευλόγησε το ύψωμα προς τιμήν της Παναγίας, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του πνευματικού του πατρός μακαριστού μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έξι μήνες. 

Ετικέτες: