Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:33

Τρίκκης για προκάτοχό του: Με την παραίτησή του τόνισε ότι η ζωή της Εκκλησίας ανανεώνεται μέσα από την αυτοθυσία (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | ΤΡΙΚΑΛΑ – Αναστάσιος Βόπης Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κυρού Αλεξίου, ένα χρόνο μετά την εκδημία του.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Γλυφάδος κ. Αντωνίου, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, ενώ απο του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος και ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Για το πρόσωπο του προσφιλούς ιεράρχη μίλησε ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, καθώς και στην ξεχωριστή εκκλησιαστική του προσωπικότητα.

“Με την μνημειώδη παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θρόνο θέλησε να τονίσει ότι η ζωή της Εκκλησίας οικοδομείται και ανανεώνεται μέσα από την διακονία και την αυτοθυσία”, ανέφερε χαρακτηριστικά για τον μακαριστό προκάτοχό του για να προσθέσει λίγο μετά πως ο ίδιος υπήρξε φιλάνθρωπος και άνθρωπος του Θεού. “Να οραματιστούμε λοιπόν την ζωή της Εκκλησίας και να προσδιορίζουμε την ατομική μας ζωή με το βλέμμα στραμμένο στις αρετές του”, κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στον μητροπολιτικό ναό με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για να συμπροσευχηθούν μαζί με τους αρχιερείς για την ανάπαυση της ψυχής του εμβληματικού ιεράρχη.

Ακολούθησε αρχιερατικό τρισάγιο στον τάφο όπου αναπαύεται εδώ και ένα χρόνο ο μακαριστός ιεράρχης στον αύλειο χώρο του προσκυνηματικού ναού Αγίου Βησσαρίωνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ