Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 4:12

ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ

Τρίκκης: Ο νους μας αυτή την ημέρα είναι κοντά στους ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας τελέστηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα η πρώτη θεία λειτουργία για το νέο έτος.

Στην πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, προεξήρχε ο επιχώριος  μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο π. Λάμπρο Κολώνα και τον εφημέριο π. Απόστολο.

«Φέτος η καρδιά μας και πάλι είναι συγκρατημένη και σφιγμένη λόγω του σοβαρού προβλήματος του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Χρυσόστομος αφουγκραζόμενος έτσι και ο ίδιος το φόβο και την αγωνία των πιστών της επαρχίας του για να προσθέσει λίγο μετά, «ποιος μπορεί να αγνοήσει τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που φεύγουν καθημερινά, εξαιτίας αυτής της ασθένειας. Είναι αδιανόητο, ασύλληπτο και συγχρόνως τραγικό», σημείωσε.

Όπως επεσήμανε μάλιστα ο ιεράρχης, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, τόσο ο επίσκοπος και οι ιερείς, όσο και όλο το πλήρωμα της εκκλησίας, «εύχονται καθημερινά να λυτρωθούμε από αυτή την ασθένεια», διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι ο νους και η καρδιά μας τώρα που έρχεται ο καινούργιος χρόνος, «είναι κοντά στους ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται αόκνως με έναν αόρατο εχθρό».

Στη συνέχεια ωστόσο ο μητροπολίτης Τρίκκης, έκανε έκκληση, «να παραμείνουμε άρρηκτα ενωμένοι υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, υπακούοντας παράλληλα την Ιερά Σύνοδο, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους διάσπαση και διχόνοια».

Ο κ. Χρυσόστομος, έκλεισε ευχόμενος προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και το νέο έτος που ανατέλλει να είναι καλύτερο και ομορφότερο.

Ακολούθησε, η τέλεση της Δοξολογίας και η ευλογία της βασιλόπιτας για την έλευση της νέας χρονιάς, το φλουρί της οποίας κέρδισε μάλιστα ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, π. Αλέξιος Κανίνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ