Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 21:47

Τρίκκης: «Δεν νηστεύουμε για να το μάθει ο γείτονας, αλλά για την αγάπη του Χριστού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Το πραγματικό νόημα της νηστείας και του πνευματικού αγώνα αυτής της περιόδου τόνισε ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόσοτομος βρέθηκε χθες το πρωί για ακόμη μία φορά κοντά στους κατοίκους που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων ημερών και πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Ζάρκο Τρικάλων, όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία σε ένα αυτοσχέδιο ναό, αφού και οι δύο εκκλησίες της περιοχής μετά από το χτύπημα του εγκέλαδου υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό τους και έτσι προς το παρόν έχουν κριθεί από τις υπηρεσίες ακατάλληλες για την τέλεση οποιασδήποτε ιεροπραξίας. 

Στο σύντομο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Τρίκκης με αφορμή την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ανέφερε πως η φετινή μας νηστεία θα πρέπει να είναι αληθινή και όχι ψεύτικη. «Αυτό όμως θα το καταφέρουμε μόνο αν νηστέψουμε κρυφά χωρίς να έχουμε γκρίνια και έπαρση. Δυστυχώς στη σημερινή μας εποχή βλέπουμε ότι πολλοί χριστιανοί κάνουν επίδειξη και διαφήμιση της νηστείας πράγμα που είναι κατακριτέο», ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως «δεν νηστεύουμε για να το μάθει ο γείτονας, ο συγγενής και ο φίλος, αλλά νηστεύουμε για την αγάπη του Χριστού». 

Επιχειρώντας να περιγράψει με ποιόν τρόπο η νηστεία αποκτά πραγματική ουσία, ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε πως «μόνο όταν βάλουμε ένα χαλινάρι στη γλώσσα μας για τις κακίες που λέμε για τους άλλους και μόνο όταν η νηστεία που κάνουμε τη γνωρίζει ο Θεός και κανένας άλλος», διευκρινίζοντας παράλληλα πως «αν γίνεται ιδιοτελώς με σκοπό να λάβουμε τον έπαινο και τα ψεύτικα μπράβο των συνανθρώπων μας, τότε κακώς γίνεται γιατί είναι σαν να μην νηστεύουμε και σίγουρα δεν θα λάβουμε τον μισθό της πραγματικής νηστείας». 

Ο μητροπολίτης Τρίκκης έκλεισε με την προτροπή «να νικήσουμε τους πνευματικούς αγώνες που ξεκινούν από σήμερα και με εφόδιο τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας να φτάσουμε και στην Ανάσταση του Κυρίου μας». 

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος αφού περπάτησε στο χωριό και συνομίλησε με τους κατοίκους, δόξασε το Θεό που δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και ταυτόχρονα συνέστησε σε όλους σύνεση και ψυχραιμία. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ