Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:10

Τρίκκης: “Να βάλουμε το Χριστό μέσα μας, ώστε να ανδρωθούμε πνευματικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα τελέστηκε στη μητρόπολη Τρίκκης η πρώτη θεία λειτουργία για το νέο έτος, στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της μητρόπολης π. Λαμπρό Κολώνα και άλλους κληρικούς.

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο μητροπολίτης Τρίκκης τόνισε, πως «αναστοχαζόμενοι το παρελθόν έτος, οπωσδήποτε διαπιστώνουμε παραλείψεις και λάθη που θα ευχόμασταν να μην είχαν συμβεί. Ταυτόχρονα όμως, αισθανόμαστε και ικανοποίηση για τις επιτυχίες σε κατορθώματα πραγμάτων και καταστάσεων που διευκολύνουν τη ζωή μας και χαρίζουν χαρά καὶ ευτυχία», ενώ πρόσθεσε πως «τίποτα στη ζωή μας δεν γίνεται πράξη χωρίς κόπο καὶ πόνο».

«Η Εκκλησία», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος «μας καλεί να εμπιστευτούμε το Χριστό. Να αφεθούμε στα χέρια του και να του αφήσουμε χώρο να δουλέψει, σηκώνοντας το βάρος των δυσκολιών μας» και συμπλήρωσε πως «για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας. Αυτό θα το καταφέρουμε, βάζοντας το Χριστό μέσα μας, μέσα από την μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας, ώστε να ανδρωθούμε πνευματικά».

Ακολούθησε η τέλεση της Δοξολογίας και η ευλογία της πίτας για την έλευση της νέας χρονιάς, παρουσία πλήθους πιστών και επισήμων.

Ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος αφού μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του γέροντος Αλεξίου ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένο το νέο έτος που ανατέλει σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ