Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:41

Τρίκκης: Να προσφέρουμε στον Κύριο την καρδιά μας για να μας οδηγήσει στην Aνάσταση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την προσωπική μας συμμετοχή στα γεγονότα των ημερών όπως αυτά διαδραματίζονται από σήμερα μέσα στη ζωή της Eκκλησίας συνέστησε από τα Τρίκαλα ο επιχώριος μητροπολίτης, Χρυσόστομος.

“Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βιώσουμε με όλη μας την ισχύ την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα”, τόνισε στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αμέσως μετά από την τέλεση της θείας λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων και πρόσθεσε πως “δεν έχει νόημα στη ζωή του ορθόδοξου χριστιανού να παρακολουθούμε απλώς από μακριά τι συμβαίνει και να παραμένουμε μόνο στην εξωτερική και επιφανειακή τήρηση των εθίμων και των παραδόσεων αν και εμείς οι ίδιοι δεν συμμετέχουμε με όλη μας την καρδιά και την πνευματική υπόσταση”.

Θέλοντας να αναφερθεί στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την περίοδο ώστε να έρθουμε πιο κοντά στον Θεό, ο μητροπολίτης Τρίκκης ανέφερε πως “η νηστεία, η προσευχή, η εγκράτεια των παθών, ο περιορισμός της κατάκρισης, η συμφιλίωση με τον πλησίον μας και τον εαυτό μας, είναι αυτά που θα αγγίξουν την καρδιά μας και θα γίνουν η έκφραση της δικής μας σχέσης με τον Χριστό”, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως “δεν πρέπει να νηστεύουμε για το καλό του χρόνου ή από παράδοση. Ούτε να εκκλησιαζόμαστε από παιδικό συναίσθημα. Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε τις ημέρες αυτές είναι με αλλαγμένη καρδιά και κεκαθαρμένη διάνοια να ζήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα ως αφετηρία χαράς και αιωνιότητας. Αυτό θα είναι για εμάς μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης με τον Κύριο και όχι απλώς μια ανάπαυλα στην όλη πορεία της ζωής μας”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, ο κ. Χρυσόστομος επιδιώκοντας να περιγράψει τον άνθρωπο που ζει με πνευματικό προσανατολισμό και μετέχει στη ζωή της εκκλησίας, επισήμανε πως “τότε γίνεται πρόξενος χαράς και αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Χριστού τον Θεό που εισέρχεται και στην δική του ζωή. Δεν κρατά μόνο τα υλικά βάγια στα χέρια του αλλά και την πίστη ότι ο θάνατος νικήθηκε. Δεν υμνεί και δεν δοξάζει με τα λόγια τον Θεό αλλά προχωράει και στα έργα πρωτίστως της μετάνοιας και της τήρησης των εντολών του ευαγγελίου όπως μας δείχνει και η εκκλησία”.

Παίρνοντας αφορμή από την σημερινή μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας όπου ο Χριστός εισέρχεται θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα, ο μητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως “η εκκλησία μας καλεί να κρατήσουμε στα χέρια μας τα κλαδιά των βαΐων και να υποδεχθούμε τόσο στις καρδιές μας όσο και στη ζωή μας τον Θεάνθρωπο λυτρωτή ως αυτόν που κομίζει την ελπίδα και την παρηγοριά”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως παρά την αποστασία μας και παρά τον εγκλωβισμό μας στο πνεύμα του κόσμου και το σαρκικό φρόνημα, “εκείνος δεν μας λησμονεί αλλά στέκεται δίπλα μας έτοιμος να μας διδάξει την ταπείνωση, την αγάπη, την θυσία, την οδό της εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού”.

O κ. Χρυσόστομος, έκλεισε με την προτροπή “να προσφέρουμε στον Κύριο την καρδιά μας για να μας οδηγήσει στην ανάσταση και στην χαρά και να έχει έτσι η ζωή μας ελπίδα και παρηγοριά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ