Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 | 7:19

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗ

Τρίκκης: “Να ανεβούμε όλοι μαζί το γολγοθά της μεγάλης τεσσαρακοστής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Τρίκαλων το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Διονύσιου Χουρμουζιάδη.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από ιερείς της αδελφότητος θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδα κληρικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ORTHODOXIA IN FOTO

«Ο π. Διονύσιος έλαμπε ως λαμπάδα και προπορευόταν στη ζωή όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος μιλώντας για την προσωπικότητα του μακαριστού ιερομονάχου ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια κήρυξε στη μητρόπολη Τρίκκης προσθέτοντας πως «αγαπήθηκε από όλους τους Τρικαλινούς γιατί είχε μάθει να είναι ταπεινός και ευγενής. Η αρχοντική αυτή ευγένεια ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη που πραγματικά ξεχώριζε», επεσήμανε.

Παίρνοντας αφορμή από την έναρξη της μεγάλης τεσσαρακοστής, ο μητροπολίτης Τρίκκης προέτρεψε τους πιστούς, «στο ταξίδι αυτό να ανεβούμε όλοι μαζί το Γολγοθά έτσι ώστε να ζήσουμε λαμπρός και χαρμοσύνος τη λαμπροφόρο ανάσταση του Κυρίου μας», τόνισε.

Ο κ. Χρυσόστομος ωστόσο έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχαριστώντας θερμά όλους τους ιερείς που προσήλθαν από διάφορες μητροπόλεις για να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου αρχιμανδρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ORTHODOXIA IN FOTO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ