Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:40

Τρίκκης: Φωτισμένη και γενναία η απόφαση της Ι.Συνόδου για την τέλεση εσπερινών λειτουργιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τη δυνατότητα να τελούν απογευματινή θεία λειτουργία θα έχουν από εδώ και στο εξής οι κληρικοί της ιεράς μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Την απόφαση αυτή πήρε ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος μετά και από την σχετική προτροπή της Ιεράς Συνόδου, την οποία μάλιστα και ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, τόσο στους ιερείς της μητροπολιτικής του περιφέρειας όσο και στους πιστούς, αμέσως μετά από την εσπερινή θεία λειτουργία που τέλεσε με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κάνοντας έτσι ο ίδιος την αρχή.

“Από σήμερα με την ευλογία μου οι ιερείς θα μπορούν να τελούν τις όμορφες αυτές απογευματινές θείες λειτουργίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως “όταν εγώ ήρθα στα Τρίκαλα δεν βρήκα αυτές τις λειτουργίες και έτσι δεν προέτρεψα τους ιερείς να τις τελούν. Να όμως ένας κορονοϊός μας έφερε τα πάνω κάτω. Mας έφερε προβλήματα και δυσκολίες, αλλά μας έφερε και πολλές ευλογίες. Μια ευλογία είναι και αυτή που ζούμε τώρα, αφού μπορούμε και λειτουργούμε το απόγευμα”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Τρίκκης αφού ευχαρίστησε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, τόνισε πως “ήταν φωτισμένη και γενναία η απόφαση που πήραν ώστε να μας προτρέψουν και εμάς τους μητροπολίτες για αυτή την εσπερινή θεία λειτουργία”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως “εξάλλου η τέλεση της θείας λειτουργίας έχει ένα και μοναδικό σκοπό να μπορούμε να κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας”.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσόστομος ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους πιστούς να εμπιστεύονται την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού όπως διευκρίνισε “είναι αυτή που ως μάνα πάντα οικονομεί για όλους εμάς αφού βλέπει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που περνάμε”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ