Στη σκιά της τραγωδίας που συγκλόνισε τα Τρίκαλα τιμήθηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Το βράδυ της Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία, η οποία έλαβε χαρακτήρα προσευχής και μνήμης για τις ψυχές που χάθηκαν στην πυρκαγιά του εργοστασίου «Βιολάντα».
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά στο τέλος της λατρευτικής σύναξης, όταν ο Μητροπολίτης τέλεσε ειδική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του δυστυχήματος.
Μιλώντας στο εκκλησίασμα, δεν περιορίστηκε στα τυπικά, αλλά αναφέρθηκε στο «βαθύ τραύμα» της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας πως μπροστά στον αιφνίδιο θάνατο η Εκκλησία «κλαίει με αυτόν που κλαίει», προσφέροντας παρηγοριά και όχι εύκολες απαντήσεις.
Συμμετέχοντας έμπρακτα στο πένθος της πόλης, ο κ. Χρυσόστομος έδωσε εντολή οι σημαίες στους ναούς να κυματίζουν μεσίστιες.
Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να στηρίξουν με την προσευχή τους τις οικογένειες των θυμάτων, υπενθυμίζοντας πως για την πίστη ο θάνατος αποτελεί πέρασμα και πως «καμία ζωή δεν χάνεται στα μάτια του Θεού».



