Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:49

ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΗ

Τριήμερο λατρευτικών και επετειακών εκδηλώσεων για τη Μικρασιατική καταστροφή στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τριήμερο λατρευτικών και επετειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιεί ο ιερός ναός Αγίας Γλυκερίας της ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στα Κωνσταντινουπολίτικα Πυλαίας για τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο “Ωδή στις αλησμόνητες Πατρίδες” θα λάβουν χώρα το τριήμερο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου έμπροσθεν της πλατείας του ιερού ναού και ώρα 6 το απόγευμα.

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι πρόγονοί μας της Μικρασιατικής γης, που έζησαν τον βίαιο εκτοπισμό από τις πατρογονικές τους εστίες, τα φρικτά βασανιστήρια, τον αδυσώπητο πόνο και τον μαρτυρικό θάνατο, ήτοι τους πρόσφυγες αδερφούς μας που τους αγκάλιασε η δική μας Μακεδονική γη για να επουλώσει όσο περισσότερο μπορούσε, την δυστυχία τους και την “κραυγή” του αγνώστου που ξεδιπλώνονταν μπροστά τους. Τους το οφείλουμε ως ελάχιστο “αντίδωρο” ιστορικής τιμής και μνήμης.

Να σημειωθεί, ότι οι εκδηλώσεις τελούν υπό τις ευλογίες του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής θα λειτουργήσει στον ιερό ναό της Αγίας Γλυκερίας και φέρουν την ευγενική χορηγία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ