Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:57

ΜΕ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

Τριφυλίας: “Οι λιτανείες γινόταν όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με εκατέρωθεν επιστολές, συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ του μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσοστόμου και μερίδας πιστών από τον Δήμο φιλιατρών, με αφορμή την απόφαση του ιεράρχη, να μην πραγματοποιηθεί η φετινή λιτανεία του πολιούχου της περιοχής, Αγίου Χαραλάμπους.

Με νέα επιστολή που απέστειλε προς τους πολίτες των Φιλιατρών, ο κ Χρυσόστομος επισημαίνει πως, «βρισκόμαστε μέσα σε μία τρικυμία που παρατείνεται, καθώς ανακοινώνονται καθημερινά αριθμοί ασθενών, διασωληνωμένων και νεκρών».

Όπως ξεκαθαρίζει μάλιστα, εν μέσω πανδημίας τηρούμε απαρέγκλιτα την αποστολική και πατερική παράδοση. «Οι ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί παρακαλούνται να μην το παραβλέπουν αυτό, αφού οι λιτανείες γινόταν όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η μητρόπολη κατέβαλε κάθε προσπάθεια, «να γίνεται με τάξη, προσοχή και ευλάβεια. Θα ήταν όμως σήμερα εγκληματικό να πράξουμε και το δευτερεύον, με αποτέλεσμα να ασθενήσουν πολλοί», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος ωστόσο στις λιτανείες και αγρυπνίες, που έγιναν κατά το παρελθόν στο Άγιον Όρος, όπου λιτάνευσαν εικόνες και λείψανα αγίων για την πανδημία, ο ιεράρχης τονίζει πως, «την επόμενη ημέρα εμφανίστηκαν εκατονταπλάσια κρούσματα και στο Άγιον Όρος και στην υπόλοιπη πατρίδα μας», καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του μητροπολίτη Τριφυλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ