Δε, 22/07/24 | 20:49

ΜΕΡΙΔΑ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τριφυλίας: “Ο άγιος δεν έχει ανάγκη από βόλτες και περιφορές για να θαυματουργήσει και να μας ενισχύσει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα πιστών του Δήμου Φιλιατρών, η απόφαση του επιχώριου μητροπολίτη Τριφυλίας κ. Χρυσοστόμου, να μην επιτρέψει τη φετινή λιτάνευση του πολιούχου της περιοχής, Αγίου Χαραλάμπους, λόγω της πανδημίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ιεράρχης θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση, επισημαίνοντας πως, «την μάστιγα του κορονοϊού, οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με πολλή προσοχή, συντριβή και μετάνοια», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως αυτή η αγωνιστική και πνευματική κατάσταση, «δύναται να αναπληρώσει και να υπερκαλύψει τις ιερές ακολουθίες και τα μυστήρια, που δεν είχαμε την δυνατότητα να συμμετάσχουμε».

Όπως τονίζει μάλιστα, «πολύ θα ήθελα να μπορούσαμε να λιτανεύσουμε την εικόνα του πολιούχου μας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, καθότι συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Τριφυλίας ξεκαθαρίζει πως, «ο άγιος δεν έχει ανάγκη από βόλτες και περιφορές, για να θαυματουργήσει και να μας ενισχύσει. Ζητάει από εμάς, να έχουμε μετάνοια και να τηρούμε τις εντολές του κυρίου μας».

Ο κ. Χρυσόστομος, κλείνει αφού υπογραμμίζει πως, «δεν είναι πρέπον και σωστό, να αντιγράφουμε εκείνους, οι οποίοι, αδιαφορούν για τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα της διασποράς, αυτής της συμφοράς του κορονοϊού».

Να σημειωθεί, ότι αφορμή για την απάντηση του ιεράρχη, στάθηκε η σύνταξη ανοιχτής επιστολής από πολίτες των Φιλιατρών, πριν από λίγες ημέρες προς τον κ. Χρυσόστομο, όπου μεσώ αυτής εξέφραζαν τις απορίες τους, σχετικά με τη μη πραγματοποίηση της καθιερωμένης λιτανείας του αγίου Χαραλάμπους, λόγω της πανδημίας.

Ένα από τα επιχειρήματα που πρότασσαν μάλιστα, ήταν, ότι στην Καλαμάτα θα πραγματοποιούνταν κανονικά η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής, ενώ στην ίδια επιστολή, σημείωναν προς τον μητροπολίτη, ότι ο δήμος Τριφυλίας, επιτρέπει την εμποροπανήγυρη στους παρακείμενους δρόμους, πλησίον του ιερού ναού.

Ακολουθεί ολόκληρη η πρώτη απάντηση του μητροπολίτη Τριφυλίας

Διαβάστε και τη δεύτερη απάντηση του κ. Χρυσοστόμου, που απέστειλε για το ίδιο θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ