Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 11:31

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Τριετές μνημόσυνο μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με αφορμή το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Στη θεία λειτουργία έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Θηβών κ. Γεώργιος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος .

Τον θείο λόγο κήρυξε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας ο οποίος μάλιστα υπήρξε πνευματικό ανάστημα του μακαριστού μητροπολίτη Νικολάου.

«Ο Νικόλαος ήταν ένας αγωνιστής ιεράρχης με ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα. Ήταν άνθρωπος πνευματικός με ανεπίληπτο ήθος, γνήσιος, αυθόρμητος, ανεπιτήδευτος, τολμηρός, δυναμικός, θαρραλέος, αποφασιστικός, με θαυμαστή ευστροφία και εκπληκτική οργανωτική ικανότητα. Άνθρωπος εργασιομανής με όραμα και αγάπη για την εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο π. Ραφαήλ.

Ακολούθως οι αρχιερείς σε κλίμα συγκίνησης τέλεσαν το ιερό μνημόσυνο του κεκοιμημένου μητροπολίτη για την ανάπαυση της ψυχής του και στη συνέχεια μετέβησαν στο προαύλιο του μητροπολιτικού παρεκκλησίου του αγίου Εφραίμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης προτομής του κυρού Νικολάου, έργο του κ. Ιωάννη Μαλακατέ.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ