Επί τάπητος φαίνεται πως τίθεται το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των κληρικών κατά της Covid-19, όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 “Κάτι τρέχει με τη Μάριον”.

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας δήλωσε πως την Τρίτη θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

“Θα υπάρξει ενημέρωση γύρω από το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό”, σημείωσε ο κ. Αθηναγόρας. “Θα δούμε τι ακριβώς ζητήθηκε και τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορώ να σας απαντήσω από τώρα”, τόνισε προσθέτοντας πως “δεν είναι καθόλου κακό να γίνονται ζυμώσεις. Ακούμε τις απόψεις, έχουμε τα δεδομένα και αποφασίζουμε”.

Ο μητροπολίτης Ιλίου υπογράμμισε ακόμη πως “οι περισσότεροι από τους μητροπολίτες έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και μεγάλο μέρος των ιερέων”, αν και παραδέχθηκε ότι “θα μπορούσε και καλύτερα”, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η διοίκηση της Εκκλησίας συμπαραστάθηκε στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας.

“Συνωμοσιολόγοι υπάρχουν παντού και μέσα και έξω από τις εκκλησίες”, σημείωσε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας σχετικά με φαινόμενα αρνητών εντός της Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι “χρειάζεται σωστή ενημέρωση ώστε να αντιληφθούμε πως όταν έχουμε μια δύσκολη κατάσταση, αφενός μεν την περνάμε όλοι ενωμένοι, αφετέρου δε υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στους γιατρούς, στην Πολιτεία που αποφασίζει και, βεβαίως εφόσον μας ζητηθεί, και από την Εκκλησία”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ από το 1:20:30″