Πε, 13/06/24 | 0:56

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Με τους πρέσβεις των χωρών Ελβετίας και Πολωνίας συναντήθηκε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο συναντήθηκαν οι Πρέσβεις των χωρών Ελβετίας και Πολωνίας Όλαφ Κγιέλσεν και Άρτουρ Λάμπερτ στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Πάτρα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος των χωρών τους με την Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσόστομος τους ξενάγησε αρχικά στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου προσκύνησαν την αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του και εν συνεχεία στον Παλαιό Ναό του Αγίου, όπου προσκύνησαν τον Τάφο του.

Τους Πρέσβεις συνόδευσε η Βουλευτής Αχαίας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου στην πρωτοβουλία της οποίας οφείλεται η επίσκεψη των δύο Πρέσβεων στην Πάτρα, ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Φιλίας Ελλάδος- Ελβετίας. Την κ. Αλεξοπούλου ευχαρίστησε δεόντως ο Σεβασμιώτατος.

Ο μητροπολίτης ωστόσο μίλησε με τους δύο Πρέσβεις για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, για την δυνατότητα συνεργασίας των χωρών τους με την Πάτρα και την αξιοποίηση ευκαιριών προς αμοιβαίο όφελος.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε τη σημασία της θυσίας και της συνεχούς παρουσίας του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα, γεγονός το οποίο συνδέει την Πάτρα με τον υπόλοιπο κόσμο τόσο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο όσο και με όλους τους χριστιανούς και γενικότερα με την παγκόσμια κοινωνία και τέλος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους δύο Πρέσβεις από τον ναό του Αποστόλου Ανδρέου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ