Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 3:23

ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας έκανε πρωτοχρονιά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον πρότυπο οίκο ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής κοινότητας επισκέφθηκε την πρωτοχρονιά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Τους τρόφιμους μάλιστα που μένουν εκεί τους περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη, αφού άκουσαν τα κάλαντα, από τον κ. Θεόδωρο.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κατά την επίσκεψή του εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους, μεταφέροντας παράλληλα τον καλό του λόγο, αλλά και ένα χαμόγελο για τον καθένα.

Ακολούθησε το κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας και οι επισκέψεις του Πατριάρχη σε όλους τους τροφίμους, ευχόμενος σε όλους να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

«Παντού ειρήνη,  γαλάζιες θάλασσες, ειρηνικές και ασφαλείς», ευχήθηκε στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος για το νέο έτος προσθέτοντας να μας επισκιάσει, «με πολλές ευχές, πολύ αγάπη, πολύ ειρήνη και πολύ μακροθυμία του Κυρίου μας», κατέληξε.

Ωστόσο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Θεόδωρος βρέθηκε στο πατριαρχικό παρεκκλήσιο, όπου τέλεσε τον εσπερινό του αγίου Βασιλείου και της Περιτομής του Κυρίου, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Εντός του πατριαρχικού μεγάρου στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της εορτής, μέχρι τη μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου, όπου εκεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απέστειλε ένα μήνυμα προς όποιες εκκλησίες επιβουλεύονται τον ιερό χώρο της ιεραποστολής, λέγοντας χαρακτηριστικά.

«Έδωσα ένα μήνυμα για να το ακούσουν εκκλησίες άλλες που επιβουλεύονται αυτόν τον ιερό χώρο που λέγεται ιεραποστολή. Γιατί δεν ξέρουν ότι τόσα χρόνια το Πατριαρχείο μας δεν έμεινε σιωπηλό. Αλλά το Πατριαρχείο μας είναι που αιμμοραγεί και δίδει σε αυτούς τους ανθρώπους, να έχουν μία ελπίδα στο Θεό. Ας τους συγχωρέσει ο Θεός», κατέληξε.

Ακολούθησε, η κοπή της αγιοβασιλόπιτας από τον Πατριάρχη, τον Γενικό Πρόξενο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ