Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:58

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Oι δηλώσεις Ιερώνυμου σπέρνουν τον σπόρο της διχόνοιας μεταξύ των κοινωνιών»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την επίθεση σε υψηλούς τόνους εναντίον του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πως το Ισλάμ, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου.

«Σπέρνει τον σπόρο της διχόνοιας» μεταξύ των θρησκειών και των κοινωνιών, και υπονομεύει τις διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που εστιάζει στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας που προγραμματίζεται να αρχίσουν στις 25 Ιανουαρίου, σημειώνοντας πως «το γεγονός ότι μια τέτοια δήλωση έγινε σε μια εποχή που γίνονται οι προκαταρκτικές προετοιμασίες για διερευνητικές συνομιλίες, ήταν ένα ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το τουρκικού υπουργείο αναφέρει:

«Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας σχετικά με τη θρησκεία μας.

Καταδικάζουμε έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ελλάδας, Ιερόνημου, σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η ανώτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης βασισμένη στην κατανόηση της ανοχής και της συμπόνιας που διασφαλίζει τη συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

Στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος, είναι λυπηρό διότι όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής.

Δίνοντας το παράδειγμα, οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη και όχι να σπέρνουν σπόρους διχόνοιας στις κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις.

Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την κοινωνία σε εχθρότητα και βία κατά του Ισλάμ, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει ανέλθει η Ισλαμοφοβία.

Οι λόγοι πίσω από τον αυξανόμενο ρατσισμό, το Ισλάμ και την ξενοφοβία στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά τέτοιες κακοήθεις απόψεις.

Το γεγονός ότι μια τέτοια δήλωση έγινε σε μια εποχή που γίνονται οι προκαταρκτικές προετοιμασίες για διερευνητικές συνομιλίες, ήταν ένα ατυχές βήμα προς την υπονόμευση της διαδικασίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ