Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 8:54

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Σημαντική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Αιγύπτου είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Αιγύπτου κ. Khaled Anani είχε την Κυριακή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση στην περιοχή των πολυαιωνίων προσκυνηματικών τόπων της αρχαίας Νιτρίας (King Mariout), ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για την έναρξη εργασιών αποκαταστάσεων των τεσσάρων ιστορικότερων κοπτορθοδόξων μοναστηρίων της Άνω Αιγύπτου (Μίνια) κατόπιν αποφάσεως του προέδρου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι από το Αιγυπτιακό κράτος, ώστε να αναπτυχθεί και στην Νειλοχώρα ο προσκυνηματικός τουρισμός με ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα της Αγίας Οικογένειας κατά τη Φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο.

Στα πλαίσια του ανωτέρω προσκυνηματικού/περιηγητικού προγράμματος ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε και την ένταξη της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου (αρχαία Βαβυλώνα της Αιγύπτου) σε αυτό ως του τόπου τελικής καταφυγής και προστασίας της Αγίας Οικογενείας.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Δημοκρατία της Αιγύπτου και τον Πρόεδρο αυτής για την σπουδαία αυτή κίνηση ενότητος, αλληλεγγύης και προόδου επ’ωφελεία όλων των εμπλεκομένων μερών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ