Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:37

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος και ο κ. Υπουργός ο οποίος επισκέπτεται προσκυνηματικώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την οικογένειά του, είχαν μακρά και εποικοδομητική συζήτηση για επίκαιρα ζητήματα, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Το πρωί ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό κατά την θεία λειτουργία των προηγιασμένων δώρων.

Μετά τη θεία λειτουργία ο Παναγιώτατος μετέβη και πάλι στο Κουβούκλιο παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, όπου παρουσία των αρχιερέων της πατριαρχικής αυλής και πιστών τέλεσε την προβλεπόμενη ακολουθία και έριξε στους λέβητες την τελευταία ποσότητα συστατικών στοιχείων του Αγίου Μύρου.

Το απόγευμα ωστόσο παρέστη συμπροσευχόμενος από το ιερό βήμα κατά την τέλεση του μυστηρίου του ευχελαίου, προεξάρχοντος του  Μ. πρωτοσυγκέλου κ. Θεοδώρου.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Νωρίτερα, ο κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρμενικό πατριαρχείο στο Κοντοσκάλι της Πόλεως συνοδευόμενος από τον επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν και τον Μ. Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο, προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του για το πάσχα προς τον Αρμένιο Πατριάρχη στην Τουρκία κ. Sahak Maşalyan και την περί αυτόν αρμενική κοινότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ