Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:14

Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Mike Pompeo συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Αντικείμενο της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν ζητήματα όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ομογένεια, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο.

“Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την έντονη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη θλίψη όλης της Ομογένειας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία της Ομογένειας για τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ζήτησα από τον Υπουργό Εξωτερικών την υποστήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και προς την ελληνική κοινότητα και όλες τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Ελπιδοφόρος πρόσθεσε πως “επιθυμούμε να συνεχιστεί το έργο της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. για τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, για την οικοδόμηση ενός διαλόγου χωρίς απειλές εκ μέρους της Τουρκίας και για την καλλιέργεια ειρηνικού κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ