Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:58

Τον Πρωτόκλητο μαθητή Ανδρέα γιόρτασαν στη Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα εόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Περιστέρι. Χθες στη Θεία Λειτουργία ο οικείος Ποιμεναρχης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στο Δεσποτικό και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος μαζί με άλλους ιερείς.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον βίο του Αποστόλου Ανδρέα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως “Δε διδασκόμαστε από τα πάθη και τις διχόνοιες μας και επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη. Και όσο αυτό συμβαίνει, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε δυστυχισμένοι”.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ. Εμμανουήλ και πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Μεγάλη συμμετοχή στη λιτάνευση υπήρξε από πιστούς, από τους τοπικούς φορείς αλλά και τον Δήμαρχο της πόλεως Ανδρέα Παχατουρίδη.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε πρωτίστως τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την άδεια, καθώς και τον προϊστάμενο του Ναού π. Σπυρίδωνα Καζάνη για την πρόσκληση.

Εξέφρασε κάποιες σκέψεις, λέγοντας ότι “Στο σαρκωμένο κακό που υπάρχει μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας, υπάρχει και το σαρκωμένο καλό, που είναι ο ίδιος ο Χριστός και είναι πάντοτε παρών. Στο πρόσωπο του βρήκαμε τον Μεσσία”.

Στη συνέχεια τόνισε πως “το όνομα Ανδρέας, συμβολίζει τη γενναίοτητα, την ανδρεία. Για να είναι κάποιος πιστός σήμερα πρέπει να είναι γενναίος. Να έχει ψυχή και μυαλό. Πίστη είναι να πιστεύεις στο απίστευτο”.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Ναού π. Σπυρίδωνας, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Εμμανουήλ, τον εορτάζοντα δήμαρχο κ. Ανδρεά Παχατουρίδη, τον κ. Καρχιμάκη, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Λώλο και Αναστασάκο, τον κ. Γιάννη Λοβέρδο, τον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, το προεδρείο και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, τον Σύλλογο Κρητών Περιστερίου, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου και όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην οργάνωση της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ