Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 14:30

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με τον Πρωθυπουργό της Ρουάντας συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ρουάντας κ. Εντουάρ Ενζιράντ έγινε το περασμένο Σάββατο στο πρωθυπουργικό μέγαρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην μητρόπολη Μπουρούντι και Ρουάντα.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρώτη επίσκεψή του στην αναπτυσσομένη Ρουάντα και τον διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη του κράτους προς την τοπική ορθόδοξη εκκλησία.

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πολυαιώνια πορεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και το εν γένει πολυσχιδές ποιμαντικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται σε όλα τα κράτη της Αφρικανικής ηπείρου.

Εξέφρασε τέλος ευγνώμονες ευχαριστίες και προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ. Paul Kagame για την συναντίληψή του προς την ορθόδοξη κοινότητα.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν η Πρέσβης της Αιγύπτου κα Rania El Banna, οι μητροπολίτες Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος, Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, Κανάγκας κ. Χαρίτωνας και ο επίσκοπος Νιέρι κ. Νεόφυτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ