Δε, 22/07/24 | 19:10

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος υπεδέχθηκε σήμερα στο El Alamein -στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων κατά την ιστορική μάχη του 1942- τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια  της  επίσημης επισκέψεώς του στην Αίγυπτο.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν τα αμοιβαία αισθήματα σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης, τα οποία χαρακτηρίζουν την από ετών προσωπική φιλία τους, ενώ είχαν σύντομη κατ’ ιδίαν συζήτηση επί σημαντικών θεμάτων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων από τον Πρωθυπουργό, μετά το πέρας της οποίας ο Μακαριώτατος ανέπεμψε σύντομη δέηση, ενώ προσέφερε ιερό εικόνισμα του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού προς τον κ. Μητσοτάκη.

Στα πλαίσια της ως άνω τελετής, ο κ. Θεόδωρος είχε σύντομες συνομιλίες και με τους συνοδεύοντες τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Εξωτερικών και κ. Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Σημειώνεται, ότι στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάϊρο, οι κ. κ. Πρόξενοι της Ελλάδος στο Κάϊρο και την Αλεξάνδρεια, οι κ. κ. Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, υψηλόβαθμοι κρατικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Αιγυπτιακού κράτους και άλλοι επίσημοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ