Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:31

Τον προστάτη των καρκινοπαθών τίμησαν στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου εόρτασε ο ιερός ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων, στον οποίο υπάρχει παρεκκλήσιο του προστάτη των καρκινοπαθών.

Στον όρθρο και την αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης πλαισιωμένος από τους εφημέριους του Ναού και ιερείς της Μητρόπολης Περιστερίου.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Περιστερίου αναφέρθηκε στις πτυχές της ζωής του Αγίου Παρθενίου αλλά και του συνεορτάζοντος Αγίου Λουκά του εν Στειρίω, τονίζοντας ότι “ο Άγιος Παρθένιος από μικρός ήταν δοσμένος στον Θεό και στην φιλανθρωπία. Ως Επίσκοπος Λαμψάκου συκοφανταντήθηκε, αντιμετώπισε πολλούς αιρετικούς και παγανιστές και κατάφερε να τους μεταστρέψει στην πίστη του Χριστού”.

Πρόσθεσε επίσης ότι” ο Άγιος απέκτησε την χάρη να θεραπεύει ασθενείς και ιδιαίτερα καρκινοπαθείς, κάνοντας πολλά θαύματα.”

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε δέηση στην εικόνα του Αγίου Παρθενίου, ενώ ο κ. Κλήμης δώρισε ένα εγκόλπιο της Παναγίας. Τελέστηκε επίσης τρισάγιο εις μνήμην του αειμνήστου μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, καθώς συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την εκδημία του.

Το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση και δέηση υπέρ υγείας των ασθενών, ενώ κάθε Τετάρτη στον Ναό τελείται παράκληση στον Άγιο Παρθένιο και εκτίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του ναού, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτου του ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ