Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:58

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Με τον Προέδρο της Πολωνίας συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Βαρσοβία έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τη συνοδεία του μετά από επίσημη πρόσκληση τόσο του Προέδρου της Πολωνίας Andrzej Duda όσο και του μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα.

Την Δευτέρα, ο κ. Βαρθολομαίος είχε συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της Πολωνίας, κ. Andrzej Duda και την σύζυγό του. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στα κρίσιμα θέματα των ημερών και ιδιαιτέρως στο προσφυγικό ζήτημα μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και το κύμα προσφύγων ιδιαιτέρως στην Πολωνία. 

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την πολύ συνεπή και ήρεμη ένδειξή του αναφορικά με το ποιος είναι το θύμα αυτής της τρομερής ένοπλης σύγκρουσης διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι όλοι οι έντιμοι άνθρωποι που είναι παρόντες στην πολωνική πολιτική σκηνή, εκφράζουν μια βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Παναγιώτατο για την αποδοχή της πρόσκλησης της Πολωνίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. “Όλοι οι πιστοί στη χώρα μας σίγουρα θα συμμετάσχουν στην προσευχή που προσφέρει η αγιότητά σας για ειρήνη, για την ελευθερία της Ουκρανίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φώτο: prezydent.pl

Νωρίτερα, ο κ. Βαρθολομαίος είχε μεταβεί στην έδρα του Μακαριωτάτου όπου είχε σύντομη συνάντηση με κληρικούς και λαϊκούς στην ενορία Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου. Ακολούθως συνάντησε Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πνευματικό κέντρο της μητροπόλεως και μετέφερε σ’ αυτούς την στήριξη και τις ευχές της Μητρός Εκκλησίας.

Στη συνεχεία ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο μητροπολίτης κ. Σάββας στην μητροπολιτική κατοικία, κατά τη διάρκεια του οποίου αντηλλάγησαν προτάσεις και οι δύο προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα διμερή θέματα αλλά και θέματα που αφορούσαν γενικότερα την ορθοδοξία.

Το πρωί της Δευτέρας ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν στο νεκροταφειακό ναό του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, όπου αρχικώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πρόσφυγες και ακολούθως τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των τελευταίων προκαθημένων της Εκκλησίας της Πολωνίας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ