Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:13

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο συμβολική αλλά έχει και ουσιαστική σημασία λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή μας και τις γενικότερες προκλήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μια στιγμή δύσκολη για τον Ελληνισμό, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόσθεσε ότι «όλοι μας που βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας με ημερομηνία λήξης γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό πρέπει να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις χθεσινές και σημερινές του συναντήσεις και σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για να επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό. Σημείωσε, επίσης, ότι η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα, απομακρύνει περισσότερο το ενδεχόμενο εξεύρεσης μιας λύσης που μπορεί να είναι αποδεκτή για τους Ελληνοκύπριους, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες τις οποίες γνωρίζουμε, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες.

Τόνισε ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να εργαστούν από κοινού και με άλλες χώρες που ασπάζονται τη δική μας προσέγγιση ώστε να φτάσουμε στον στόχο της απελευθέρωσης. Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ανέφερε ότι προσβλέπει να συναντήσει ξανά τον Μακαριότατο στην Κύπρο.

Από πλευράς του ο Μακαριότατος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «χαιρόμαστε διότι δεν δεχόμαστε απλώς τον αρχηγό ενός κράτους, δεχόμαστε τον Πρόεδρο ενός κομματιού της Ελλάδας και έτσι το ζήσαμε, το ζούμε ακόμα και θα θέλαμε να συνεχιστεί και να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι και να προοδεύουμε. Είμαστε στη νέα εποχή με πολλούς πειρασμούς και δυσκολίες, χρειάζεται μεγάλος αγώνας.

Οι πληροφορίες που έχουμε για την πορεία, τη ζωή και τις επιλογές σας είναι και συγκινητικές και αισιόδοξες. Δεν μένει παρά όλοι μας να ευχηθούμε να αναδειχθείτε όπως εσείς έχετε στοχεύσει και να πετύχετε όπως θέλετε», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί, ότι κατά την υποδοχή παρέστησαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ