Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 3:38

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Με τον Πρόεδρο Joe Baiden συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η ιστορική επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο κ. Θεόδωρος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του από την πρωτεύουσα Washington D.C., απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης και ευχαριστίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο που με την ευχή του και την ευλογία του πραγματοποιήθηκε αυτή η ιστορική επίσκεψη.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την Αβραμιαία φιλοξενία, την αγάπη του και την ειλικρινή συμπαράσταση του στον αγώνα του Πατριαρχείου και την άριστη διοργάνωση και επιμέλεια της πρώτης επίσκεψης Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αμερική. Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος ανέφερε πως «είστε ένα αυθεντικό παιδί της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας όπου μέσα στην καρδιά σας χτυπάει ο παλμός του Φαναρίου. Είστε ένα φωτεινό αστέρι που λάμπει και αυτή η λάμψη θα φωτίζει όλη την ευλογημένη επαρχία σας που είναι το καύχημα και η ελπίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Δρ. Αντώνη Λυμπεράκη και όλους τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το βραβείο «Πατριάρχης Αθηναγόρας», τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, τους συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου και όλους τους ομογενείς που γνώρισε κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α.

Τέλος αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αμερικής κ. Joe Baiden τόνισε πως η συνάντηση αυτή επιτεύχθηκε χάριν της δύναμης και του σεβασμού που χαίρουν οι Έλληνες της Αμερικής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Πρόεδρο, ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική, για τις άριστες σχέσεις του Πατριαρχείου με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Ελ-Σίσι και για το πόσο έχει σταθεροποιηθεί με την δική του συμβολή η ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο καθώς και το πόσο στηρίζει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος το έργο του Πατριαρχείου.

Τέλος έκανε λεπτομερή αναφορά στην ληστρική εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου στην Αφρική και τις ενάντια στους κανόνες της Εκκλησίας πράξεις των εκτελεστικών οργάνων της ψευδοεξαρχείας της και ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την αγάπη του προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

Αποχαιρετώντας ο Πατριάρχης τον Σεβασμιώτατο στην είσοδο του αεροπλάνου των Αιγυπτιακών αερογραμμών εξέφρασε την συγκίνηση του για όσα έζησε στην Αμερική και του ευχήθηκε να είναι πάντα υγιής και να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία, μια πορεία που βασίζεται στην χαρισματική του φυσιογνωμία, στα όσα έμαθε υπηρετώντας το μαρτυρικό Φανάρι και στον ακάματο αγώνα του για τον Χριστό και την εκκλησία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ