Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 5:06

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκε o Νίκος Ανδρουλάκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκε ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων στα Ιεροσόλυμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σε θερμό κλίμα. Ο κ. Ανδρουλάκης, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται εκεί ώστε να συνεορτάσουν την Κυριακή των Βαΐων, ανέφερε πως, “είμαι εδώ γιατί έχω και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας για να υπάρχει ισχυρή παρουσία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αγίους Τόπους.

Ευχήθηκε δε “το αναστάσιμο φως φέτος να φέρει ειρήνη και ευημερία απέναντι στον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και την κοινωνική αδικία”.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος επεσήμανε πως, “θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύετε τόσο προσωπικά όσο και ως κόμμα σχετικά με την υποστήριξη των χριστιανών όχι μόνο εδώ στην Αγία Γη και τη Μέση Ανατολή αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και αυτό σας τιμά ιδιαιτέρως εσάς προσωπικά, διότι σήμερα η Εκκλησία διαδραματίζει έναν ρόλο πολύ σπουδαίο”.

Φώτο: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Πρόσθεσε δε, “η χριστιανική παρουσία είναι απαραίτητη για όλον τον κόσμο, διότι οι Χριστιανοί εμφορούμεθα από τις αρχές και τις αξίες του Ευαγγελίου που αφορούν στο ανθρώπινο πρόσωπο και για εμάς κάθε άνθρωπος θεωρείται εικόνα του Θεού και ως εικόνα του Θεού πρέπει να απολαμβάνει απολύτου σεβασμού και ελευθερίας”. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ