Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:00

ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Πατριαρχείο.

Ο κ. Θεόφιλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά από την παράνομη κατάληψη του ξενοδοχείου “Little Petra” από ακραίους εποικιστές της Αteret Cohanim, για την διαμαρτυρία του Πατριαρχείου αλλά και για την προσωπική του απαίτηση να απομακρυνθούν από τον συγκεκριμένο χώρο τα άτομα αυτά, ώστε να αποδοθεί ξανά το ξενοδοχείο στο νόμιμο ιδιοκτήτη του που είναι το Πατριαρχείο.

Όπως τόνισε μάλιστα, «η συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μία τέτοια λύση είναι αποφασιστικής σημασίας και θα εκτιμηθεί δεόντως», αναφερόμενος παράλληλα και στην αποφασιστική συμβολή του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος και προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών που αποτελούνταν από τους Ιωάννη Αμανατίδη, Καλλιόπη Βέττα, Θεόδωρο Δρίτσα και Ανδρέα Μιχαηλίδη στη συνέχεια μετέβη στον Πανάγιο Τάφο για να προσκυνήσει.

Να σημειωθεί ότι για το ανωτέρω ζήτημα που έχει προκύψει -με την κατάληψη του ξενοδοχείου από ακραίους εποικιστές- τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ, από τον οποίο ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ