Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 5:32

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΡΑΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Με τον πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δεκτή από τον πάπα Φραγκίσκο έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Βατικανό η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έπειτα από πρόσκληση του Ποντίφικα, ενώ η Λίνα Μενδώνη επέδωσε στον Πάπα επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ο πρωθυπουργός τον ευχαριστεί για τη σημαντική απόφασή του να δωρηθούν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα τρία θραύσματα του Παρθενώνα.

Η υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ξεχωριστή σημασία που έχει η γενναιόδωρη κίνηση του Πάπα για όλο τον ελληνικό λαό, καθώς και για το διαρκές αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Από την πλευρά του ο Ποντίφικας, τόνισε τον ιδιαίτερο σεβασμό που τρέφει για την Ελλάδα ως λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, ενώ στη συνάντηση επισημάνθηκε η εξαιρετική, φιλάδελφη και ειλικρινής σχέση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας και στη σημασία που έχουν οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της ειρήνης, ενώ η Λίνα Μενδώνη δώρισε στον Πάπα αντίγραφο μαρμάρινου αγάλματος του 1ου αιώνα π.Χ., γνωστού ως το Προσφυγάκι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ