Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:48

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Κυριακή της Τυρινής ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας παρέστη στη θεία λειτουργία κατά την οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον π. Πατριαρχικό ναό.

Αμέσως μετά ο κ. Βαρθολομαίος στην αίθουσα ακροάσεων του πατριαρχικού οίκου παρουσία των ιεραρχών Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, καθώς επίσης και πολυπληθούς ομίλου αρχόντων Οφφικιαλίων και προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καλωσόρισε θερμά τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται ιδιωτικώς την Πόλη με την οικογένειά του.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο και στη συνέχεια δέχθηκε την οικογένειά του.

Η Κυριακή της Τυρινής στο Φανάρι

Νωρίτερα το πρωί κατά την θεία λειτουργία αναγνώστηκε από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο, ο Κατηχητήριος Λόγος του Πατριάρχου με την ευκαιρία της ενάρξεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο Μήνυμά του ο Παναγιώτατος μεταξύ άλλων επισημαίνει. “Τον ιδικόν του βαρύν Σταυρόν αίρει κατά τας ημέρας αυτάς ο ευσεβής Ουκρανικός λαός, υφιστάμενος τα ανείπωτα δεινά ενός απροκλήτου και παραλόγου επιθετικού πολέμου, ο οποίος σκορπά τον πόνον και τον θάνατον. Συμπάσχοντες μετά των δοκιμαζομένων αδελφών και τέκνων ημών, εντείνομεν τας δεήσεις μας προς τον Κύριον του ελέους και Θεόν της ειρήνης υπέρ αμέσου καταπαύσεως του πυρός και επικρατήσεως της δικαιοσύνης και της ειρήνης, αι οποίαι είναι πρόγευσις της πεπληρωμένης χαράς της Βασιλείας του Θεού”.

Εκκλησιάστηκαν οι Ιεράρχες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μαζί με τον όμιλο προσκυνητών από τις ΗΠΑ, καθώς και πλήθος πιστών από την Πόλη και εξωτερικό.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Α´ Κατανυκτικό εσπερινό στο τέλος του οποίου οι παριστάμενοι αρχιερείς, Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο Θεοφιλέστατος Αραβισσού κ. Κασσιανός, τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και άλλοι κληρικοί αλλά και πλήθος προσκυνητών υπέβαλαν τα σέβη τους στον Πατριάρχη ζητώντας την συγχώρεσή του με την ευκαιρία της εισόδου στην αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ