Τε, 12/06/24 | 23:41

“Τον Νυμφώνα σου Βλέπω” στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για ακόμα μία χρονιά ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε μια μοναδική μουσική εκδήλωση, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Με τη συμμετοχή της σπουδαίας Κυρίας της Ελληνικής μουσικής Γλυκερίας την χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, την Χορωδία «Αγ. Αλέξανδρος», την παιδική χορωδία των Σχολών Λαμπίρη και την νεανική χορωδία του Ωδείου Φόρμιγξ μας ταξίδεψαν στο κατανυκτικό πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδος με ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια & θρήνους της περιόδου. Τα χορωδιακά σχήματα διηύθυναν οι κ. Ηλ. Ρεδιάδης-Τούμπας, Χ. Στεργιόπουλος- Ρούμπας, Β. Μαντζαβίνου, Αλ. Πλέσσια.

Οι συνθέσεις του προγράμματος της Γλυκερίας έμπνευση του Στ. Φωτιάδη σε ενορχήστρωση του Β. Κιαμηλίδη. Μονωδοί οι κ.κ. Βασ. Γεωργούδης, Σπ. Καμπίτσης καθώς και η μοναχή Μαριάμ Σκορδά. Το πρόγραμμα παρουσιάσθηκε από τον κ. Κ. Βενετσάνο.

Ο Ναός παρά τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες κατακλύσθηκε από Αθηναίους & Αθηναίες κάθε ηλικίας, δείγμα της δύναμης του πολιτισμού αλλά και του σπουδαίου έργου που επιτυγχάνουν οι συνέργειες ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ Κωνστάντιος Παν. Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών με το ιερατείο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Α.Α κ. Νικ. Φαραντούρης, κληρικοί από τις Μητροπόλεις Καισαριανής & Νέας Σμύρνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ