Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 3:10

ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Τον μητροπολίτη Σουηδίας επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Στοκχόλμη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα επισκέφτηκε την Κυριακή ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Στοκχόλμη κ. Andrii Plakhotniuk στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη προς τον Πρέσβυ για να πληροφορηθεί σχετικά με την κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης που οφείλεται στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Σεβασμιώτατος διαβίβασε στον Ουκρανό Πρέσβη την αμέριστη συμπαράσταση και τις ευχές της του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι ναοί της μητροπόλεως Σουηδίας τίθενται στη διάθεση των εμπερίστατων αδελφών από την Ουκρανία για την τέλεση της θείας λειτουργίας και των λοιπών ιερών ακολουθιών στη μητρική τους γλώσσα, ακολουθώντας το δικό τους τυπικό και εκκλησιαστικό ημερολόγιο και διατηρώντας τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμά τους.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε το συνομιλητή του ότι ήδη προ του πολέμου διαβιούν σήμερα στη Σουηδία δώδεκα χιλιάδες Ουκρανοί και από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα στον ως άνω αριθμό προστέθηκαν τριάντα οχτώ χιλιάδες πρόσφυγες εξ Ουκρανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ