Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 2:58

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ

Με τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης παρόντος και του βουλευτή Σερρών της ΝΔ Θεόφιλου Λεονταρίδη.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Μακάριο για την βοήθεια και την στήριξή του στην αποστολή του Υπουργείου λέγοντας πως, «βιώνουμε μια διαφορετική φάση του προσφυγικού καθώς οι Ουκρανοί εκτοπισμένοι αποτελούν έναν πληθυσμό που έρχεται προς τη χώρα μας που έχει ανοίξει μια αγκαλιά προς αυτούς τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους από την Ρωσική εισβολή».

Παράλληλα, επεσήμανε πως η δομή στη Σιντική, «έχει έναν διαφορετικό ρόλο υποδοχής των ανθρώπων που έρχονται από την Ουκρανία. Ένα πρώτο σπίτι τις πρώτες ημέρες πριν κατευθυνθούν σε άλλες δομές σε άλλες πόλεις», τόνισε.

Ο Υπουργός ωστόσο κατέληξε λέγοντας πως «οι περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν που να μείνουν και ζούνε με την ελπίδα να επιστρέψουν στις εστίες τους αλλά όσο χρόνο μείνουν στην Ελλάδα η χώρα μας θα είναι φιλόξενη», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Μακάριος συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την έως τώρα άριστη αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερα ευαίσθητου ζητήματος από το υπουργείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ