Τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης ιστορικών ναών και μοναστηριών των Σερρών αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τον μητροπολίτη Σερρών, Θεολόγο.

Ειδικότερα τα έργα αφορούν α) την αποκατάσταση της αποτεφρωμένης, από την πυρκαγιά του έτους 2010, νότιας πτέρυγας της μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, β) την αποκατάσταση και στήριξη και του ενοριακού ναού αγίου Νικολάου Ελαιώνος (12ος αιών.) και γ) τη συντήρηση και αποκατάσταση του, εξαισίας ξυλογλυπτικής τέχνης, τέμπλου του ενοριακού ναού Αγίου Αθανασίου Εμμανουήλ Παππά. Τα παραπάνω έργα υλοποιούνται με τη σύμπραξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της μητρόπολης Σερρών.

Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε σήμερα τον μητροπολίτη Σερρών στο πλαίσιο της περιοδείας του υπουργικού κλιμακίου σε περιοχές του νομού Σερρών.

Ο μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτιστιμού για την πολύτιμη συμβολή της στα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Εκκλησία των Σερρών και θεσμικούς παράγοντες του τόπου και τη συνεχάρη για τις δηλώσεις της σχετικά με την Αγία Σοφία.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι τιμά και σέβεται βαθύτατα την Εκκλησία και εκτιμά την μεγάλη προσφορά της στην ιστορική και πολιτιστική πορεία του έθνους, αλλά και την συμβολή της στη διάσωση, συντήρηση και λειτουργία σπουδαίων εκκλησιαστικών αγιασμάτων και ιερών μνημείων.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: