Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 19:09

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με τον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα συναντήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα συναντήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη στα γραφεία της μητροπόλεως για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Όπως ανέφερε μετά την συνάντηση η υφυπουργός, “με την επίσκεψη αυτή είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Σεβασμιώτατο για το θαυμαστό κοινωνικό έργο της μητρόπολης όπως για τα σισίτια που προσφέρονται σε όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες κατά της βίας, για τις δράσεις για τα ασυνόδευτα ανήλικα, όπως και για πρωτοβουλίες που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Από το 2017 η Μητρόπολη υλοποιεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση της βίας μέσω ειδικής υπηρεσίας (ΔΙΚΤΥΟ) για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, του trafficking ενώ από το 2021 έχει συμπεριλάβει στις πρωτοβουλίες της και άλλες μορφές βίας.

Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι πρωτοβουλίες της και κατά της ρατσιστικής βίας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το πρόγραμμα “Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά”, με την υποστήριξη του οργανισμού “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σκοπό αφενός την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών και αφετέρου τη συμβουλευτική υποστήριξη ενήλικων ατόμων της οικογένειας.

Σπουδαίο είναι και το έργο του Σεβασμιωτάτου μέσω της πρωτοβουλίας “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” η οποία μέσω του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων παρέχει υποστηρικτικές ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες, ενώ από το 2020 ο φορέας ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία έξι δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζήσουν σε συνθήκες κανονικότητας και ασφάλειας.

Στην συζήτησή μας αναφερθήκαμε και στα θέματα θρησκευτικού τουρισμού αλλά και την απαραίτητη συνεργασία κράτους και εκκλησίας για την αντιμετωπιση την μεγάλων επιπτώσεων των αλλεπάλληλων κρίσεων”, κατέληξε η κα Ζαχαράκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ