Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:07

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θα προστατευτούν τα άρθρα του Συντάγματος για την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη με αφορμή περιοδείας που πραγματοποιεί στην Φθιώτιδα και την Λαμία.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, τους εκ Φθιώτιδος Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακά κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Συμεών υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της μητροπόλεως, να συγχαρεί τους εθελοντές της αγάπης για το έργο τους και να πληροφορηθεί για την πρόοδο των εκπαιδευτικών δομών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα έργα που υλοποιεί αυτήν την περίοδο η μητρόπολη τόσο με ιδίους πόρους όσο και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ τον ενημέρωσε και για τον σχεδιασμό της Μητροπόλεως για το νέο ΕΣΠΑ και για άλλα ζητήματα. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την διευθέτηση της ιστορικής εκκρεμότητας της κατοχύρωσης των οργανικών θέσεων των εφημερίων, για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και για την μη μεταβολή κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση, του άρθρου 3 του Συντάγματος

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του και τόνισε πως αυτή την τελευταία τετραετία, Εκκλησία και Πολιτεία δουλέψαμε στενά για να λύσουμε χρόνιες εκκρεμότητες δεκαετιών, κάποιες εκκρεμότητες αιώνων.  Αναφερθήκατε σωστά και στην επίλυση του ζητήματος των οργανικών θέσεων, μια πολύ σημαντική ανακούφιση για όλους τους ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης. Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση αυτή η οποία κατοχυρώνει την οργανικότητα των θέσεων των κληρικών μας, ζητήματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αντιμετωπίστηκαν επιτέλους σε συνεννόηση με την Εκκλησία με έναν τρόπο σύγχρονο και εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής.

Μπορώ να σας βεβαιώσω από τώρα ότι όταν και πάλι ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, κάτι για το οποίο έχω δεσμευθεί ότι θα συμβεί εντός της θητείας της επόμενης βουλής, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, και πάλι θα διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού εκείνα τα άρθρα τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Ελληνική Πολιτεία.

Ο κ. Συμεών προσέφερε στον Πρόεδρο την έκδοση της ομιλίας που εξεφώνησε στον Άρειο Πάγο στην Πνύκα «Άγιος Απόστολος Παύλος. Ο Απόστολος των Εθνών και όχι των εθνικισμών», ένα λεύκωμα με φωτογραφικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών από την Ουκρανία, το οποίο υλοποίησε η Μητρόπολη Φθιώτιδος το περασμένο καλοκαίρι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο “Η Αγία Αικατερίνη” στο Καινούργιο Λοκρίδος, ενώ επίσης του προσέφερε και άλλες πνευματικές εκδόσεις της Μητροπόλεως, τοπικά προϊόντα και μία συλλεκτική φιάλη παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.

Κατά την αναχώρηση του Πρωθυπουργού ο κ. Συμεών τον συνόδευσε στο υπό ανέγερση Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού – Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ψηφιακής Διαχείρισης της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ