Τε, 12/06/24 | 22:26

ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου συναντήθηκε Αρμένιος Ιεράρχης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκε σήμερα στο επισκοπείο Διδυμοτείχου ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian στα πλαίσια της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Αρμενική Κοινότητα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος επί τη μνήμη κατά το αρμενικό εορτολόγιο του Αγίου Γεωργίου (Σούρπ Κεβόρκ) επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Αρμενικός ναός στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Σημειωτέον ότι ο μεταβυζαντινός αυτός ναός ανηγερθείς τον 19ο αιώνα στη θέση βυζαντινού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτου παρεχωρήθη από την Υψηλή Πύλη για την εξυπηρέτηση της Αρμενικής Κοινότητος και έκτοτε παραμένει στην κατοχή της.

Τον Αρμένιο ιεράρχη συνόδευε ο εφημέριος της Αρμενικής Κοινότητος Κομοτηνής και ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος Κεβόρκ Τοροσιάν. Οι δύο αρχιερείς συνεζήτησαν αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα, επιβεβαίωσαν τις αρμονικές σχέσεις των δύο κοινοτήτων και από κοινού κατεδίκασαν τα θλιβερά γεγονότα εις βάρος των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ